INTERIOR, LIFESTYLE & TRAVEL

med havet til bords

med havet til bords

Indlægget er i samarbejde med Up-Agency og Royal Greenland.

Julen er en tid, hvor vi samles og spiser god mad, ja masser af lækker og fed mad. Jeg kommer dog fra en familie, hvor vi altid har elsket fisk og skaldyr – heriblandt er kutter-rejer fra Royal Greenland vores favorit. Vi kan bedst lide pil-selv-rejer.

Jeg kan hører både fra venner og kolleager, at fisk kan have sine begrænsninger, når der skal laves lækkert mad. Jeg forstår det ikke helt, for det er hverken tidskrævende eller besværligt. Fisk kan bruges både til appetizers, forretter, frokost, lette retter, hovedretter og aftensmad – det kan også bruges som tilbehør/pynt.

Vi spiser gerne fisk 1 gang om ugen, og her i juletiden nyder vi, at kunne spise lidt ekstra. Her 2. juledag har vi lavet en lille appetizer hvor der er kommet kutter-rejer på ristet toastbrød – opskriften har jeg fundet i Royal Greenlands egen bog (s. 10). Hvis du ikke har bogen, så kommer opskriften her:

  • Kutter-rejer
  • Minitoast (vi har skåret dem ud med en stjerne/hjerteform og ristet dem)
  • bk. Smøreost (vi har brugt philadelphia smøreost light)
  • ½ citron
  • Dild (bruges til pynt)
  • Salt og peber

Smøreosten røres med en anelse citronsaft. Smag til med salt og peber. Citronsmagen må ikke være for dominerende, da man ellers ikke kan smage rejerne. Ostecremen smøres på (vi brugte en sprøjtepose) og til sidst kom rejer og dild på.

Hvorfor er det vigtigt, at spise fisk?:
Fisk indeholder en masse D-vitamin. D-vitamin er helt afgørende for, at kalk fra din kost kan transporteres ind i knoglerne og være med til at styrke dem. Desuden skal dit immunforsvar bruge en hel del D-vitamin for at virke optimalt. De magre fisk som fx rejer, tun, torsk og rødspætte er ren slankekost. Med et højt proteinindhold og et superlavt fedt- og kalorieindhold får du optimal mæthed pr. kalorie. Langt bedre end fra både rødt kød og fjerkræ.

Spiser du nok fisk i hverdagene?
Jeg kan kun anbefale dig at gøre det. Måske starte med kutter-rejer (de kan også købes, hvor de er pillet)? Sådan en omgang spansk paella smager jo vanvittigt lækkert. Denne appetizer er jo super nem at lave, den er lækker og smager godt. Rejer indeholder en masse proteiner, så skal du på kur i januar måned eller skal have gæster, er rejer jo oplagt at bruge i madlavningen. Du kan også finde en masse inspiration samt opskrifter inde på Royal Greenlands hjemmeside lige HER. 

Til slut:
Velbekomme

Indlægget er udgivet i samarbejde med Royal Greenland & Up Agency. Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *