INTERIOR, LIFESTYLE & TRAVEL

Borddækninger der oser af jul og hygge

Borddækninger der oser af jul og hygge

Julen er en dejlig tid. December måned byder på en masse samvær med familie og venner. Vi mødes til julehygge og disker op af lækkerier. En masse eksperter siger, at vi tager mange kg. På i denne måned, men det gør vi egentlig også om sommeren. Når vejret er godt, så spiser vi is og griller. Når man spiser ude, så smager maden bare meget bedre, og man sidder længere tid over maden, og kan derfor komme til at spise en ekstra grillet pøls, end hvad man normalt ville have gjort. Så jeg tror ikke helt på de der eksperter. Nå, det var lige et sidespring. Jeg vil slet ikke snakke om mad, men om borddækning.

Jeg er ved at være lidt kendt for hende der ”med de fine borddækninger” på Instagram. Jeg elsker når i roser mig, hvem elsker ikke det? Men jeg hygger mig også med det, og jeg holder meget af de små finurligheder, som netop gør bordet pænt og enkelt.

Maaho:
Jeg har allerede lavet 3 forskellige borddækninger, men alligevel ret ens. Jeg bruger den samme dug og servietter under alle tre borddækninger. Dugen og de matchende servietter er fra det danske brand Maaho. Det er et firma, som laver skræddersyede duge i en perfekt kvalitet. Jeg sendte en bestilling afsted om mandagen, og havde allerede min pakke onsdag morgen. De blev enda sendt i en virkelig lækker indpakning som bestod af nogle fine kvalitets kasser. RESPEKT! Virkelig god og hurtig service. Dugen er lavet af hør og har farven LINUM – den kan købes lige HER og de matchende servietter kan købes lige HER. Husk, du kan bestille lige præcis din dug mht. længde og bredde. Virkelig skønt! For ofte, så passer alle de der standardduge ikke. Enten er de for lange, for korte eller for smalle.

Mit valg af dug er egentlig på baggrund af, at jeg for det første er vild med farven. Den kan bruges året rundt og er ret dæmpet. Jeg er vild med materiale, altså hør. Jeg synes, at brugen af hør gør udtrykket af borddækningen lidt mere rustikt. Når selve ”underlaget” er rustikt, så vil det slet ikke gøre noget, hvis man sammensætter det med fine og elegante pynteting. Det er klart, at det vil få et andet udtrykt, hvis jeg bruger noget der er rustikt såsom metal, læder, messing eller træ. Netop derfor, jeg godt kan lide denne dug. Der er SÅ mange muligheder. Jeg vil gerne prøve at vise Jer det en dag.

Jette Frölich:
Julepynten som går igen på alle billederne er fra Jette Frölich Design Denmark. Jeg er vild med deres julepynt. Det er så smukt og elegant samtidigt. Så alt min julepynt står sådan set kun af Jette’s smukke univers og fortolkninger af julepynt. Jeg glæder mig hvert år til at se, hvad der kommer af nyheder. I år var ikke en undtagelse, og de overraskede mig. De har netop lavet det fineste juleporcelæn. Wow siger jeg bare, jeg er især vild med deres ”funklende stjerner”. Se lige alle deres nye designs lige HER. Måske er der noget der kunne friste.

Man behøver vitterligt ikke, at købe sig fattig i smukt pynt. Eller jo, måske lige første gang, hvis du ikke rigtigt ejer noget. Men hvis du har en perfekt dug, en smule pynt du er glad for og at du har muligheden for, at tage ud i den danske natur, så kommer du virkelig langt!!

Håber i blev inspireret – og at i tør at gøre julebordet lidt mere indbydende. Jeg kan i hvert fald kun give mit varmeste anbefaling til Maaho og Jette Frölich. Man vil aldrig gå galt i byen med deres lækkerier!Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *