INTERIOR, LIFESTYLE & TRAVEL

man kan vel godt kalde det for plagiat

man kan vel godt kalde det for plagiat

For noget tid siden, der skrev jeg et blogindlæg om, hvor irriteret jeg var over Instagrams nye funktion ”Algoritime” men også, at flere og flere Instagrammere/bloggere snyder sig til, at se ”større” ud – her køber de både følgere og likes. Du kan læse eller genlæse blogindlægget lige HER.

Nu vil jeg gå til sagen – for der er noget andet, som også irritere mig. Er det virkelig nødvendigt, at man skal skrive på sin profil: ”Don’t use my pictures without permission!!!”.

Jeg er med på, at Instagram virkelig er populært – vi lever i en verden, hvor vi deler små glimt fra vores hverdag, madoplevelser, kulturelle oplevelser, ferie, venner, rejser osv. Men betyder det også, at man må bruge andres Instagram billeder, eller billeder fra Pinterest?

Svaret er NEJ. Også selvom vi frivilligt deler vores billeder på de sociale medier. Alle uploadede billeder på Instagram eller Pinterest, er beskyttet af ophavsretsloven, som kræver, at fotografen (personen bag profilen) skal give samtykke til anden brug af det pågældende billede. Så kort og godt, du må IKKE kopiere billeder og bruge det på andre sociale medier eller på din egen profil.

Er du klar over konsekvenserne ved at bruge andres billeder? Du skal selvfølgelig fjerne billedet omgående. Hvis du har brugt billedet som markedsføring, skal alt destrueres. Indehaveren af billedet, kan faktisk også anmelde dig, og du kan risikere at skulle betale et vederlag og erstatning.

Hvorfor går jeg så meget op i det? Burde jeg ikke være ligeglad?
For det første, så er jeg bestemt ikke ligeglad, hvis det er mit eget billede jeg ser der bliver brugt, uden jeg har givet samtykke. Jeg reagerer med det samme!! Jeg har bestemt ikke noget imod, at folk ønsker at dele mit billede. Vedkommende/firmaet skal bare skrive i teksten, at det er mit billede og tagge mig.

Jeg har også valgt, at sætte fokus på dette emne, fordi jeg kan se, at flere større profiler deler billeder på sin Instagram, hvor jeg så efterfølgende har fundet det originale billede på Pinterest. Jeg kan se, at vedkommende bliver rost til skyerne på Instagram, hvilket jeg synes er yderst forkert. Det gør ondt i mit blogger hjerte, at se, at folk bare snyder sig til alting. Alt fra samarbejder med virksomheder, falske likes, falske følgere og nu også falske billeder.

Det er klart, at vi begynder at blive valgt fra – det gør ondt, for vi er faktisk nogle bloggere, som bruger enormt meget tid på billeder, blogindlæg og svare sine følgere hvis de har spørgsmål.

Bevares, hvis du lever i en travl hverdag, og ikke har tid til at tage billeder når det rigtige lys er der, men at dele noget du ikke kan stå indenfor – så synes jeg du skal stoppe…..

_____PEACE_____7 thoughts on “man kan vel godt kalde det for plagiat”

 • Hørt! Det er grotesk, at man vil lægge navn til et billede, som andre har lagt tid og kræfter i. Usmageligt! Nogle gange er det bare, så gennemskueligt at folk har kopieret et billede fra Pinterest – som slet ikke er i stil med de øvrige billeder – for der derefter at lade som om, at det er vedkommendes eget billede.

  • Det er MEGET usmageligt! Jeg forstår ikke, hvordan de selv kan få sig til det. Jeg anmelder de billeder, hvor jeg kan se, at det ikke er deres egne! Om det virker, det ved jeg ikke… Men prøv at hør her, det er okay at bruge andres billeder og dele dem, hvis man har spurgt om lov? Og skriver at billedet tilhører en anden….. det giver jo meget god mening, men at gøre alt for at skrive udenom, at det ikke er ens eget billede! Så bliver jeg hidsig….

   • Ja, så handler det bevidst om at få det til at se ud som om, at det er ens eget billede!!!
    Men der burde være en måde, hvor man direkte kunne anmelde for at stjæle billeder fra nettet, eller et Instagram-panel man kunne skrive til

 • Åhh det er helt rart at høre at jeg ikke er den eneste der tænker sådan. Især med de større profiler som du skriver, der bare deler billeder fra WeheartIt og Pinterest. Jeg synes det er helt forkert. Jeg er jo lige præcis glad for at dem der følger mig, kan lide MINE billeder, så jeg forstår ikke hvad de får ud af det? ‍♀️‍♀️

  • Og jeg er glad for at hører, at du er enig med det jeg skriver/tænker! Og ja lige præcis, jeg har da også en formodning om, at dem der følger mig, de følger mig fordi de kan lide mine billeder, og at de synes min profil er hyggelig/rar at følge. – Jeg synes bare ikke det er rimeligt, at de skal have så meget ros og anderkendelse af andre følgere, på de billeder, som de udgiver sig for at det er deres!!! Jeg bliver så SUR og så TRÆT!!! Det gør, at vi en dag opgiver Instagram.

 • Synes det er noget svinerig. Jeg personlig tager mine egen billet og nyder og gå og hygge mig med det og elsker og være en del af IG, men kan kun følge dig i alt hvad du skriver. ‍♀️ Mine følger skal følge mig forbi de Kn li mine billeder og det jeg ligger op.

  • Det er bestemt noget svineri! i dag var nok bare nok.. også derfor, at dette indlæg blev skrevet! Der er ikke noget galt, at dele inspirations billeder, men man skal huske at have samtykke til det – og ikke bare gøre det, og så udgive sig for, at det er ens eget billede! Så går man over stregen! Man skal nemlig følge de profiler, man har lyst til – jeg kan personligt bedst lide dem, hvor jeg kan mærke personen igennem profilen – at det udstråler af personlighed, og at jeg kan se, at de har gjort noget ud af, at tage billedet – og at det ikke bare er et tilfældigt billede! <3 Tak fordi du ville læse med og komme med en guld-kommentarer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *