INTERIOR, LIFESTYLE & TRAVEL

Den ultimative guide til fantastiske: LONDON

Den ultimative guide til fantastiske: LONDON

I var seriøst vilde med min New York guide – og flere af mine Instagram følgere har kontaktet mig, og spurgt, om jeg har været i London – Og ja, det har jeg hele 3 gange, og jeg knuselsker London. Jeg har virkelig set og oplevet meget, men jeg har valgt nogle af seværdighederne ud i første omgang. Måske der kommer en del 2 en anden god gang. But here we go:

Camden Market: De fleste har hørt om Camden Market, som er Londons mest populære og besøgte marked. Markedet er meget anderledes, da det både er sjovt og energifyldt. Man skal forvente, at der vil være mange turister at finde på dette marked, men jeg forstår det også godt, for det er en kæmpe oplevelse. På markedet kan man finde stort set alt mellem himmel og jord.
Dette marked har åbent alle ugens dage fra 11-6 og den nærmeste station hertil er Camden Tube Station.

Portobello Market: Det er et skønt marked, hvor man kan finde antik, vintage og god mad. Rundt om markedet kan man også finde gode restauranter og butikker. Så udforsk gerne Portobello området. Så hvis du elsker vintage smykker, tøj og antik, så er dette marked værd at udforske.

Portobello Road er åbent alle ugens dage men selve markedet har kun åben fredag og lørdag. Fredag-lørdag har markedet åbent fra 9-19. Nærmeste station er Nothing Hill Gate.

Shopping: Oxford Street et stedet, hvor man virkelig kan shoppe igennem. Kæmpe Nike-butik, Topshop, Mac, Zara og Urban Outfitters. Omkring Green Park finder du de mere eksklusive butikker, som f.eks. Acne, Chanel, Miu Miu, Prada og Stella McCartney – ellers tjek de lækre butikker på Bond Street og Regent Street.

London Eye: Ja, det er nok det mest populære seværdighed man skal se når man er i London. Hvis du har højdeskræk, så frygt det ikke. Du kommer ind i en lukket og meget sikker boks. Turen rundt tager ca. 30 min. Og billetten koster ca. 350 kr. Pr. Person.

Big Ben: Big Ben er et kælenavn for klokken på Westminster Palace i London, Storbritannien. Big Ben ringede for første gang den 11. juli 1859. Super smuk, og det er bare et ur man skal se når man er der. Især hvis man er Harry Potter fan, for det er nok den klokke man ser flest gange i filmene.

Tower of London: er du lidt kulturel? Så skal i opleve Tower of London. Her vil man kunne få indblik i Londons historie igennem de sidste 1000 år. Man træder ind i et vaskeægte eventyr. Borgen har i perioder fungeret som fængsel og torturkammer, og det ser man altså på tæt hold. Derudover kan man se de overdådige kronjuveler, som overgår dem vi har herhjemme på Rosenborg. Man kan sagtens bruge flere timer der ind, da der er så meget at se. Tower of London er placeret klods op af Tower Bridge og man kan nemt komme dertil med metro og bus. Ligesom London Eye er det dyrt at besøge. Det kostede omkring 250 kr. per mand.

Tower Bridge: Tower Bridge er en imponerende bro, der fører dig over Themsen og som stilmæssigt minder om Tower of London. Man føler derfor man går mange år tilbage i tiden.

China Town: Londons China Town ligger i Sohoområdet som ligger i området City of Westminster. Det er en meget hyggelig lang gade, hvor der er en masse souvenirbutikker og det vrimler med mange gode restauranter. Vi spiste inde på ”Le Hanoi” som ligger midt inde i China Town.

Musical/teater: Når man er i London, så SKAL man altså ind og se musicals – ja det kan godt være lidt pebret, men det er virkelig hele oplevelsen værd. Man kan købe billetter hjemme fra, hvis i allerede nu ved, hvilken musical i vil ind og se. Men vi har alle 3 gange købt billetter enten dagen før, eller på dagen, da billetterne ofte kan være en del billigere. Men man skal have is i maven. Jeg har selv været inde og se: Mamma Mia, Phantom of the Opera & We will rock you. Alle 3 musicals er super fede! Måske i kan blive klogere ved at læse lidt mere HER.

Hvordan kommer man rundt i London?: Det er generelt utrolig nemt at benytte offentlig transport i London, når først man lige har vænnet sig til, hvordan systemerne fungerer. Der er forskellige billettyper, men jeg anbefaler dog alle at købe et Oyster Card, der gør det utrolig nemt at benytte offentlig transport – både tog og busser.

Hvor mange penge skal man så sætte ind på sit Oyster Card?:

VisitBritain anbefaler følgende:
2 dage i London: 15 pund
3 dage i London: 20 pund 
4 eller flere dage i London: +30 pund

Se evt. kort over alle under- og overgrundsstationer i London

Ellers, så husk paraplyen. London er kendt for, at der regner ret ofte. Jeg har dog været heldig alle 3 gange, at vejret var skønt og solen var fremme.

God tur – håber i kunne bruge min London guide! Knus xoxo CS. 2 thoughts on “Den ultimative guide til fantastiske: LONDON”

  • Super fin guide søde. Rigtig gode ideer til must-sees i lækre London min mand og jeg er derovre stort set 1 gabg om året, vi elsker London. Vil anbefale at tage en tur til Brixton og på marked. Og en guidet gå-tur, det er en spændende måde at opleve London på

    • Tak skal du have søde. dejligt du kan lide den. Lyder sørme skønt – dejlig tradition du og din mand har lavet. Kan godt forstå i vender tilbage! Tak for tip – altid dejligt med god feed back og nye forslag til at udforske London. Skøn aften til dig!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *