INTERIOR, LIFESTYLE & TRAVEL

Byen der aldrig sover – Guide til: NEW YORK

Byen der aldrig sover – Guide til: NEW YORK

New York er jo en seriøs vild by hvor alt er muligt og alt kan opleves. Det betyder også, at jeg med mine to besøg på ingen måder har set og oplevet alt hvad New York byder på, men jeg har alligevel lavet en guide indlægget med nogle af mine oplevelser og anbefalinger.

Nap den orange færge, Staten Island Ferry, ud forbi Frihedsgudinden, den er gratis. Den sejler til Staten Island og sejler retur igen ret hurtigt efter. Færgen sejler 8,3 km mellem St. George Ferry Terminal på Staten Island og Whitehall Terminal på Lower Manhattan på ca. 25 minutter – mulighed for god udsigt.

I har sikkert hørt om nogle af de kendte broer som ligger i New York: Manhattan Bridge, Williamsburg Bridge og Brooklyn Bridge, som alle forbinder Brooklyn med Manhattan, og som alle er nogle man kan gå over/cykle over. Der er en super smuk udsigt fra dem alle – kan klart anbefales!

Man kan godt blive lidt overvældet af storbyen og alt den larm og trafik der finder sted. Men midt i storbyen kan i finde skovidyl og ro – ja det lyder helt surrealistisk. Central Park byder på mange gratis glæder. Nu kommer det an på hvornår du besøger Central Park, men i vintertid/juletiden kan du man løbe på skøjter, og om sommeren kan man spille baseball, svømme, løbe, ride, ro og der vil blive afholdt koncerter og små teaterforestillinger. Der er masser af liv i Parken, og tag gerne nogle nødder med, da der er masser af sultende ergern. Da vi var afsted, lejede vi en cykel og cyklede igennem Central Park, hvor vi have en sandwich med i tasken fra Potbelly. Lige et fif, så gør det om søndagen, da parken er bilfri. Smid jer og nyd fuglene, livet og alle tingene der foregår omkring jer.

Elsker du shopping? Ja, tøjet er dyrt inde midt i New York, men hvis i snupper bussen ud til Woodbury Outlet, så vil i opleve de vildeste priser, altså at det nærmest er gratis. 200 kr. For et par Levis Bukser eller 250 kr. For den fedeste Ralph Flouren skjorte.
Woodbury Outlet er nemmest tilgængelig med den officielle shuttle-bus. Luksusbusserne afgår fra midt-Manhattan (New York City Port Authority Bus Terminal på 42 street, 8th Avenue, 4th floor). Prisen er ca. 25-40$ pr. person og er inkl. kuponhæfte samt gratis WiFi på busserne. Lige til sidst, så vil jeg anbefale Jer, at i tager en lille tom kuffert med, for uanset hvad, så kan i ikke styre Jer, og i vil shoppe amok!

Manhattens hjerte er Times Square. Det er det puslende liv og blinkende storskærme. Der vil være rigtigt mange turister på dette sted, men det må ikke skræmme dig. Du skal bare suge indtrykket til dig, alt lige fra larmen, dampen fra riste i vejen, duftende af forskellige mad fra gadesælgerne. Oplev gerne Time Square ved aften tid hvor tusindvis af skærme oplyser pladsen i et hav af farver.

Kunne du tænke dig, at se New York oppe fra? Så kan jeg helt klart anbefale dig, at du tager op i Top Of the Rock, hvor indgangen er i Rockfeller Center. I kan nyde den 360° panoramiske udsigt, 70 etager op i skyerne. Jeg kan selvfølgelig kun anbefale Jer, at i tager der op lidt før solen begynder at gå ned, sådan i oplever udsigten både når der er lyst men også mørkt.

Du må ikke gå glip af finansdistriktet og Wall Street. Her finder du New York Stock Exchange (NYSE), hvor der handles aktier for milliarder af dollars hver dag. Det er desværre ikke muligt at besøge NYSE som turist, da bygningen har meget strenge sikkerhedsregler, men snyd ikke dig selv for at se den berømte facade og bygning.

5th Avenue er stedet hvor du kan shoppe de største og mest anerkendte modebrands. Den lange avenue byder på forretninger i absolut luksus-klassen, men også billigere brands som Zara er at finde her. Bliv ikke overrasket hvis du støder på kendte stjerner – de handler også her. Snyd dig ikke for en shopping tur i Saks på 5th Avenue, som ved juletid byder på fantastisk lysshow på hele bygningen samt de flotteste juleudsmykkede vinduer.

Ellens Stardust er en oplevelse uden sammenligning. Ellens Stardust er ikke en hvilken som helst diner. Når du træder ind i dineren, så bliver du mødt med høj musik. Det er en masse unge talenter som ønsker at søge ind på Broadway. Det er unge talenter som synger og går rundt, imens du spiser din lækre burger – det er virkelig en oplevelse uden lige! Hvor ligger dineren?: Har du spadseret op og ned ad Broadway op til Times Square har du helt sikkert passeret den på et tidspunkt. Du finder nemlig dineren på hjørner af Broadway og 51 st. Jeg vil anbefale Jer, at i stiller jer i kø før kl. 17.00 for køen er virkelig lang!

Nap en tur til Greenwich Villige og nyd en cupcake fra fra Magnolia Bakery (den fra sex and the City) eller den populære banan pudding – den skal absolut smages hvis man er til søde sager – jeg drømmer stadig om den.

Sidst men ikke mindst, så SKAL i gå forbi 9/11 Memorial/Ground Zero – der er sådan en fin stilhed og respekt, selvom man stadig står midt inde i byen. Virkelig smukt – for man kan så meget mærke, hvordan New Yorkerne stod sammen og på rekordtid byggede deres by op igen.

En kæmpe oplevelse venter på dig – Jeg håber, at du kunne bruge min guide og at du har fået noget lækkert inspiration.1 thought on “Byen der aldrig sover – Guide til: NEW YORK”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *