INTERIOR, LIFESTYLE & TRAVEL

den gode samtale

den gode samtale

Jeg sidder og gumler på en Läkerol, faktisk med smagsvarianten ”Sakmiak”, den smager SÅ godt! Dette blogindlæg er i samarbejde med Läkerol, da de lige nu har fokus på MAKES PEOPLE TALK.

Smalltalk er ofte begyndelsen på gode samtaler. Men det er ikke nemt for alle, og slet ikke, hvis vedkommende overfor er fremmed. Jeg oplever det hverdag, hvor jeg som socialrådgiver møder patienter og pårørende, som muligvis står i deres livskrise. Hvordan skal man så starte en samtale?

For mig er smalltalk en del af mig. Hvor spørgsmålene er åbne. Men uden at det skal lyde som et krydsforhør. Jeg tror, at hvis man er lyttende, og stiller de relevante spørgsmål, så skal samtalen nok gå.

Mennesker er omsorgsfulde, betænksomme og meget private. Vi er ikke ens, og heldigvis. Men hvordan finder man den helt rigtige balance? Og hvordan ved man, hvad den rigtige balance er? Kunne det måske være et ret simpelt spørgsmål som: ”hvordan har du det?”. Hvem kan blive sur over, at man interessere sig for en?

Jeg har faktisk også undret mig over noget…. Hvis jeg går på gaden, så siger jeg ikke ”Hej” til dem der går forbi mig, medmindre det er nogle jeg kender. Men, hvis jeg går en tur ude i naturen/skoven, og møder dem på min vej, så siger jeg ”Hej”. Hvorfor er det mere korrekt eller naturligt, at gøre det?  Har du svaret på det? Er det mon fordi det ikke er angstprovokerende og at det er formelt?

Er du opmærksom på de mennesker du omgåes med hverdag? Det kan være familie, kolleger, din nabo, venner osv??? Hvis vi alle bare lige bliver lidt bedre, til at være åben og imødekommende, tror du så ikke din hverdag bliver mere farverig? Det tror jeg, og jeg vil gerne blive endnu bedre til, at imødekomme lange og dybe samtaler, som kan være med til at bringe nye perspektiver til eftertanke.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *